На 25-та среща на високо равнище между ЕС и

...
  На 25-та среща на високо равнище между ЕС и
Коментари Харесай

Споразумението ЕС-Япония отваря пазар за 600 млн. потребители

 
На 25-та среща на високо ниво сред Европейски Съюз и Япония, която се състоя на 17 юли в Токио, бяха подписани две исторически съглашения – съглашението за стратегическо партньорство и съглашението за икономическо партньорство, които ще дадат забележителен подтик на двустранните връзки.

Споразумението за икономическо партньорство между Европейски Съюз и Япония е най-голямото, договаряно в миналото от Европейския съюз. С него се основава зона за свободна търговия, която обгръща над 600 милиона души и съвсем една трета от международния Брутният вътрешен продукт. Със съглашението ще се отстранен по-голямата част от митата на обща стойност 1 милиарда евро, плащани годишно от изнасящите за Япония предприятия от Европейски Съюз, както и редица дългогодишни регулаторни спънки.

Що се отнася до защитата на данните, на 17 юли Европейски Съюз и Япония приключиха договарянията по отношение на съответното равнище на отбрана, резултатите от които ще добавят съглашението за икономическо партньорство. Те се съгласиха да признаят взаимно системите си за отбрана на данните като „ еквивалентни “, което ще даде опция за безвредно придвижване на данни сред Европейски Съюз и Япония и по този метод ще бъде основано най-голямото в света пространство на безвредно придвижване на данни.

Европейският съюз и Япония са сътрудници съидейници, които работят дружно както двустранно, по този начин и в границите на многостранни конгреси, като да вземем за пример Организация на обединените нации и Г-7. Със споразумението за стратегическо партньорство отношенията сред Европейски Съюз и Япония ще се задълбочат и укрепят посредством обезпечаване на всеобхватна и обвързваща рамка за засилено съдействие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР